Over de Dag van Bart

Op zaterdag 5 juni organiseert de Nierstichting, samen met de Bart de Graaff Foundation, een alternatieve vorm van de Nacht van Bart. De alternatieve vorm heeft natuurlijk alles met de coronapandemie te maken. Om dit unieke hardloopevenement deze zomer sowieso veilig door te kunnen laten gaan, bedachten we een alternatieve vorm in de vorm van een thuiseditie: de Dag van Bart! Bereid je voor op een onvergetelijke run in de geest van Bart de Graaff. Met een Bart knipoog in het startpakket, bij de gezamenlijke start (livestream) en in de podcast onderweg. Geloof ons: dit wil je niet missen!

Grote stappen maken
voor de genezing van nierziekten
We rennen de Dag van Bart om de droom van iedere nierpatiënt waar te maken! De Dag van Bart, maar ook de Dag van Patrick, Emma, Eric en duizenden andere nierpatiënten. Want zij dromen allemaal van een leven zonder nierziekten. Door hard te lopen met de Dag van Bart draag je bij aan de genezing van nierziekten. En dat is door de dreiging van COVID nu misschien wel harder nodig dan ooit.

Voor wie maak jij grote stappen?
Misschien ken jij iemand met een nierziekte, waar jij grote stappen voor wilt maken. Alleen, of met een team van vrienden of familie. Het kan natuurlijk ook zijn dat je niemand kent die aan een nierziekte lijdt. Hardloop dan mee voor álle nierpatiënten in Nederland. En voor gezonde nieren voor iedereen. Want je nieren zijn je leven.

Sponsoren vinden
Laat je als deelnemer sponsoren voor de kilometers die je hardloopt, dan draag je nog eens extra bij aan de genezing van nierziekten. Vraag familie, vrienden en kennissen om jou hierbij te helpen. Schroom niet om ook collega’s, buren en clubgenoten als sponsor te benaderen. Support komt soms uit onverwachte hoek. Met slimme tips, die je van ons krijgt, gaat dit je zeker lukken!

Hardlopen als team
Het is ook mogelijk als team mee hard te lopen. Bij een groot team geldt: wandel volgens de richtlijnen van het RIVM. Je kunt ook een team vormen met vrienden en familie, verspreid over het land. Elk teamlid kan nog steeds zijn eigen start- en finishplek bepalen. Wel kun je ervoor kiezen samen dezelfde afstand te rennen, of juist allemaal een andere.

Route en afstand
Je ontvangt vooraf een startpakket en bepaalt je eigen begin- en eindpunt. Je kunt uit een aantal afstanden kiezen: ren 5 km, 10,5 km, 15 km of 21,2 km. Welke afstand past goed bij jou?

Programma
Om toch een beetje samen te zijn krijg je een voorprogramma aangeboden. Dit gebeurt via een livestream. Wat je allemaal te zien krijgt, houden we nu nog even geheim. Aansluitend is er een startshot, waarna deelnemers tegelijkertijd aan deze ludieke run kunnen gaan beginnen.

Algemene informatie

Datum zaterdag 5 juni 2021
Locatie Je kiest zelf je start- en eindpunt
Aanvang

8.00 uur livestream
8.30 uur startschot en start run

Kosten € 15 deelname p.p. (t/m 1 april betaal je 10 euro)
Kleding Ren mee in het unieke Dag van Bart running shirt van € 24,95. OP = OP
Als deelnemer krijg je Een startpakket met daarin een medaille, handige hardloop gadget en een knipoog naar Bart😉. Toegang tot het online voorprogramma inclusief warming up en een podcast met muziek en ‘Bart grappen’ voor onderwegHeb je nog vragen? Kijk op de veelgestelde vragen. Staat je antwoord er niet bij? Stuur een e-mail naar info@dagvanbart.nl.

Op een andere manier bijdragen?
Wil je als individu of bedrijf het evenement op een andere manier steunen? We komen graag met je in gesprek over wat we voor elkaar kunnen betekenen en welke sponsormogelijkheden er zijn. Neem contact op via info@dagvanbart.nl of bel Roderick Oudemans op 035 697 8004.