Over de Dag van Bart

Op zaterdag 5 juni organiseert de Nierstichting, samen met de Bart de Graaff Foundation, een alternatieve vorm van de Nacht van Bart. De alternatieve vorm heeft natuurlijk alles met de coronapandemie te maken. Om dit unieke hardloopevenement deze zomer sowieso veilig door te kunnen laten gaan, is er nu de thuiseditie: de Dag van Bart! Bereid je voor op een onvergetelijke run in de geest van Bart de Graaff. Met een Bart knipoog in het startpakket, bij de gezamenlijke start (livestream) en in de podcast onderweg. Geloof ons: dit wil je niet missen!

Grote stappen maken
voor de genezing van nierziekten
We rennen de Dag van Bart om de droom van iedere nierpatiënt waar te maken: genezing van nierziekten! De Dag van Bart, maar ook de Dag van Patrick, Emma, Eric en duizenden andere nierpatiënten. Want zij dromen allemaal van een leven zonder nierziekten. Door mee te rennen met de Dag van Bart en sponsorgeld op te halen, draag je bij aan de genezing van nierziekten.

Voor wie maak jij grote stappen?
Misschien ken jij iemand met een nierziekte, waar jij grote stappen voor wilt maken. Alleen, of met een team van vrienden of familie. Het kan natuurlijk ook zijn dat je niemand kent die aan een nierziekte lijdt. Hardloop dan mee voor álle nierpatiënten in Nederland. En voor gezonde nieren voor iedereen. Want je nieren zijn je leven.

Laat je sponsoren
Wil je bijdragen aan de genezing van nierziekten? Laat je als deelnemer sponsoren voor de kilometers die je hardloopt. Vraag het aan familie, vrienden en kennissen. Support komt soms uit onverwachte hoek, dus schroom niet om ook collega’s, buren en je hardloopvrienden als sponsor te benaderen. Met slimme tips die je van ons krijgt, gaat je dit zeker lukken!

Hardlopen als team
Het is ook mogelijk als team mee te rennen. Bij alle teams geldt: ren volgens de richtlijnen van het RIVM. Je kunt een team vormen met vrienden, familie en collega's, verspreid over het land. Elk teamlid kan nog steeds zijn eigen start- en finishplek bepalen alsook de afstand die hij of zij wil rennen.

Route en afstand
Je bepaalt je eigen begin- en eindpunt. Bij je aanmelding kun je uit een aantal afstanden kiezen: 5 km, 10,5 km, 15 km of 21,1 km. Welke afstand past bij jou? Vlak voor de Dag van Bart ontvang je van ons een startpakket.

Tijdregistratie
Om van iedereen de tijd te kunnen registreren hebben we een app van het event gemaakt. Daarop kun je je startnummer noteren en je eindtijd. De app berekent dan jouw score in het aantal kilometers dat je loopt. Verder vind je er informatie over de livestream, kun je er een pet winnen en zie je straks de aftermovie. Je startnummer ontvang je in je startpakket, ongeveer een week voor aanvang van de Dag van Bart. 
Om de Dag van Bart app te downloaden ga je eerst naar de Play Store (Android) of de App Store (IOS). Download de app MYLAPS Sporthive Live events. Vervolgens zoek je naar het event Dag van Bart.

Programma
Om toch het gevoel te hebben dat we samen hardlopen bieden we een voorprogramma inclusief warming up via een livestream aan. Wat je allemaal te zien krijgt, houden we nu nog even geheim. Aansluitend is er een startschot, waarna deelnemers tegelijkertijd aan deze ludieke run kunnen gaan beginnen.

Algemene informatie

Datum Zaterdag 5 juni 2021
Locatie Je kiest zelf je start- en eindpunt
Aanvang

8.00 uur wakker bellen
9.00 uur livestream
9.30 startschot en start run

Kosten €15 deelname p.p.
Kleding Ren mee in het unieke Dag van Bart hardloopshirt (niet meer verkrijgbaar)
Als deelnemer krijg je Een startpakket met daarin:
- toegang tot het online voorprogramma, inclusief warming up
- een podcast met muziek en ‘Bart grappen’ voor onderwegHeb je nog vragen? Kijk op de veelgestelde vragen. Staat je antwoord er niet bij? Stuur een e-mail naar info@dagvanbart.nl.

Op een andere manier bijdragen?

Wil je als individu of bedrijf het evenement op een andere manier steunen? We komen graag met je in contact over wat we voor elkaar kunnen betekenen en welke sponsormogelijkheden er zijn. Neem contact op via info@dagvanbart.nl.