Waar rennen wij voor?

Twee doelen in één klap
De Dag van Bart is een initiatief van de Nierstichting en de Bart de Graaff Foundation. Door mee te rennen draag je bij aan wetenschappelijk onderzoek om nierziekten te genezen. En dat is hard nodig, want jaarlijks overlijden 1.000 dialyse patiënten en komt voor te veel nierpatiënten een donornier te laat. Tevens help je de Bart de Graaff Foundation met de ondersteuning van hun Bikkels.

Nierstichting en nierziekten genezen
Voluit leven is voor nierpatiënten niet vanzelfsprekend. Nierpatiënten hebben maar één droom, en dat is nierziekten genezen. De Nierstichting zet alles op alles om deze droom te realiseren. Dit doen we onder andere door wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van nierziekten te stimuleren. Ook helpen we mee met de ontwikkeling van de draagbare kunstnier om dialysepatiënten hun vrijheid terug te geven. Om deze doelen te realiseren is geld nodig. Veel geld. Meer weten over wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van nierziekten?
Ga naar de website van de Nierstichting.

Over de Bart de Graaff Foundation
De Bart de Graaff Foundation (BGF) is opgericht als eerbetoon en ter nagedachtenis aan haar naamgever Bart de Graaff. Bart was een echte doorzetter; hij had een nierziekte maar wist met de ondersteuning van familie en vrienden een succesvolle carrière als programmamaker op te bouwen. Hij werd later ook voorzitter van zijn eigen publieke omroep BNN. Bart had de bijnaam ‘Bikkel’. Het doel van de BGF is dan ook het ondersteunen van jonge ondernemers met een levensbepalende lichamelijke beperking of chronische ziekte. Deze ondernemers zijn onze Bikkels.
Ga naar de website Bartfoundation.nl