Ik ren voor alle nierpatiënten.

samantha achterberg

( 5 km )

Opgehaald

1.210
242% bereikt van mijn streefbedrag € 500

Mijn motivatie:

 

Sinds februari 2020 werk ik als Verpleegkundige op de interne afdeling in het ziekenhuis. Ik werk op de afdeling Nefrolgie/Vasculaire geneeskunde, en vele patiënten van mij zijn dan ook nier patiënten.

 

Het afgelopen jaar ben ik enorm geschrokken en zeer bewust geworden over hoeveel mensen nierziekte hebben, en hoeveel mensen zelfs dialyse patiënt zijn. Ook besefde ik me ineens dat echt iedereen nier problemen kan krijgen, jong, oud, onderliggend lijden of niet.

 

Wat ook ik als vanzelfsprekend zag, kan ineens zoveel problemen met zich mee brengen. Want zeg nou zelf: ook jij dacht vast en zeker dat het heel normaal is dat, jouw nieren er voor zorgen dat je elke moment van de dag een normale bloeddruk hebt, afvalstoffen verwijderd, zorgt voor voldoende vocht en zouten in de lichaam en ze maken daarnaast ook wel even wat hormonen aan die voor voldoende rode bloedcellen zorgen. Mijn nieren maken meer overuren, dan ik ooit zal doen in mijn carrièren als Verpleegkundige. 

 

En daarom, voor al deze patiënten, ren ik mee met "De dag van Bart". Ik wil geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek om nierziekten te genezen. Er zijn vele goede doelen, maar zoals jullie zelf kunnen begrijpen, betekend dit iets voor mij.

 

Hardlopen is niet voor mij weggelegd ivm knie klachten. Maar deze klachten wil en kan ik op 5 juni aan de kant zetten, om geld in te zamelen en te rennen voor alle nierpatiënten!

 

Doe jij een (kleine) donantie? Alvast bedankt voor je support!

Veel liefs, 
Samantha